Marco van Basten bood zich aan om Brian Brobbey te trainen bij Ajax

Van Basten bood zich aan bij Ajax: "Ik denk dat hij geen trek in mij had"

21 oktober om 21:53

Marco van Basten heeft zich gedurende de periode waarin John van 't Schip trainer van Ajax was, aangeboden om Brian Brobbey te helpen in zijn ontwikkeling. Dat vertelt de voormalig Ballon d'Or-winnaar maandagavond aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. Daar werd echter niet op ingegaan.

Bij Rondo ging het wederom over de prestaties van Brobbey. Van Basten staat bekend als een criticus van de spits, die volgens hem verkeerd is opgeleid en veel verfijnder had kunnen zijn wanneer hij in zijn jeugd de goede begeleiding had gekregen. Mede daarom bood Van Basten aan om hem te helpen toen hij onder Van 't Schip trainde, de boezemvriend van de analist.

"Ik heb op een gegeven moment aangegeven dat ik dat wel wil, maar dat heeft hij niet gedaan", aldus Van Basten, in eerste instantie enigszins onduidelijk. "Allebei niet, Van 't Schip en Brobbey niet. Ik denk dat hij geen trek in mij had, wat prima is. Ik heb het aangeboden aan John, want het kwam zo ten sprake. Toen heeft hij gezegd van "doe maar niet". Ik weet niet of John dat heeft gezegd of Brobbey, want misschien dat hij wel dacht dat ik te streng zou zijn."

Op de vraag van Youri Mulder of het voorstel was om alleen te praten of ook daadwerkelijk te trainen, antwoordt Van Basten: "Beide."