Opmerkelijke uitspraak Hongaarse bondscoach: "Nederland is sterker dan Duitsland"

Hierom vindt de Hongaarse bondscoach Rossi Oranje sterker dan Duitsland
Vandaag om 17:50
Laatste update: om 17:50

Hongarije staat voor een zware opgave tegen Nederland in de Nations League. Bondscoach Marco Rossi en verdediger Zsolt Nagy zijn het erover eens dat de wedstrijd tegen Oranje nog lastiger kan worden dan hun recente confrontatie met Duitsland, waarin ze met 5-0 verloren. "Je hoeft geen Einstein te zijn om te beseffen dat dit een moeilijke wedstrijd wordt", aldus Rossi.

Rossi benadrukt dat Nederland hoger staat dan Duitsland op de FIFA-wereldranglijst en dat de Nederlandse spelers in topcompetities actief zijn. "Op papier zijn ze zelfs sterker dan Duitsland", zei Rossi, verwijzend naar de zevende plek van Oranje op de ranglijst. Hij verwacht dat Nederland de wedstrijd wil domineren en veel balbezit zal opeisen. "Wij moeten aanvoelen wanneer we gevaar kunnen stichten, maar we mogen geen onnodige risico's nemen."

Verdediger Zsolt Nagy deelt de mening van zijn coach. Hij geeft aan dat het resultaat niet heilig is, maar dat Hongarije vooral met opgeheven hoofd van het veld wil stappen. "Een goed resultaat betekent niet alleen overwinning, maar ook of we er goed uitzien op het veld. We willen elkaar na afloop in de ogen kunnen kijken."

Hongarije zal tegen Oranje vooral gevaar willen stichten via counters en standaardsituaties, zoals vrije trappen en hoekschoppen. Rossi sluit niet uit dat deze tactiek succes kan hebben. De terugkeer van voormalig spits Ádám Szalai, die zich heeft aangesloten bij de technische staf, biedt Hongarije extra motivatie. "Zijn karakter en leiderschap zijn onveranderd", aldus Nagy.