'PSV doet zaken en kan Zweedse belofte op korte termijn verwelkomen'

'PSV doet zaken en kan Zweedse belofte op korte termijn verwelkomen'

Vandaag om 18:28
Laatste update: om 19:00

PSV staat op het punt om een van de grootste talenten uit Zweden te verwelkomen. De zestienjarige Ahmed Saeed, een veelbelovende middenvelder van Djurgardens IF, mag zich binnenkort laten zien in Eindhoven. Volgens FotbollDirekt heeft PSV toestemming gekregen van de Zweedse club om de jonge speler op proef te nemen.

Saeed staat bekend om zijn enorme loopvermogen en scoort geregeld in wedstrijden. Hij legt bovengemiddeld veel kilometers per wedstrijd af en combineert zijn uithoudingsvermogen met het leveren van assists en doelpunten. Dit seizoen maakte Saeed zijn officieuze debuut voor Djurgardens en wist hij direct te scoren in een oefenwedstrijd tegen Örebro SK. Zijn prestaties in de jeugd hebben ervoor gezorgd dat hij een vaste waarde is in het Zweedse O16-team.

Later deze maand zal Saeed, die eerder van Karlslund IF naar Djurgardens verhuisde, afreizen naar Nederland. De jonge middenvelder staat hoog aangeschreven bij de Zweedse bondscoach Axel Kjäll, die hem onlangs selecteerde voor het EK-kwalificatietoernooi. Saeed moet nog zijn eerste profcontract tekenen, maar zijn naam is al stevig verankerd in de Zweedse voetbalwereld.