'Duitse succestrainer wees aanbod om Ten Hag te vervangen bij United af'

'Duitse succestrainer wees aanbod om Ten Hag te vervangen bij United af'

Vandaag om 10:15

Manchester United benaderde afgelopen zomer Stuttgart-trainer Sebastian Hoeness om Erik ten Hag te vervangen, maar de Duitse coach wees dit aanbod af. Volgens BILD informeerde de Engelse topclub naar de overstapmogelijkheden van Hoeness voordat het contract van Ten Hag werd verlengd.

Afgelopen zomer leek Erik ten Hag dicht bij een ontslag als hoofdtrainer van Manchester United. Na maandenlange kritiek op zijn prestaties bij de Engelse topclub, gingen de United-bazen op zoek naar mogelijke vervangers. Een van hun opties was Sebastian Hoeneß, de succesvolle coach van VfB Stuttgart

Hoeneß, die vorig seizoen Stuttgart naar de Champions League leidde, voelde zich vereerd door het aanbod van de tweevoudige Champions League-winnaar. Toch wees hij dit aanbod vriendelijk af nog voordat er serieuze onderhandelingen plaatsvonden, zo meldt BILD. Hoeness had al eerder besloten zijn toekomst bij Stuttgart voort te zetten. "Voor mij is het verhaal bij Stuttgart nog lang niet af", liet de trainer weten. In het voorjaar verlengde hij zijn contract met de Duitse club tot 2027.

Hoeness heeft een diepe band met de club, waar hij als jeugdspeler actief was en zijn vader, Dieter Hoeness, in 1992 als manager de Duitse titel won. De 42-jarige coach wil voortbouwen op het succes van afgelopen seizoen en ziet Stuttgart als de ideale plek om zijn ambities verder vorm te geven.