Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wijzigt het middenveld tegen Heracles

Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Heracles Almelo in de Eredivisie
Vandaag om 13:35

Ajax staat zondagmiddag om 14.30 uur tegenover Heracles Almelo, en trainer Francesco Farioli heeft enkele keuzes te maken in zijn basiself. Vooral op het middenveld zijn er veranderingen op komst, terwijl de voorhoede grotendeels ongewijzigd lijkt. De druk om te presteren is groot voor de Amsterdammers, die geen punten willen laten liggen in Almelo. VoetbalNieuws.nl bekijkt de vermoedelijke opstelling van Ajax voor dit duel!

Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax?

In het doel is er geen verrassing: Remko Pasveer is de vaste sluitpost dit seizoen en begint ook tegen Heracles. In de verdediging blijft Farioli vertrouwen op dezelfde namen als in de vorige wedstrijden. Devyne Rensch neemt de rechtsbackpositie in, terwijl Josip Sutalo en Youri Baas het centrale verdedigingsduo vormen. Op linksback wordt Jorrel Hato verwacht, die terugkeerde van een teleurstellende interlandperiode met Oranje.

Op het middenveld zijn de grootste veranderingen te verwachten. Kian Fitz-Jim keert terug in de basis na een blessure en Jordan Henderson krijgt weer een plek in het elftal. Kenneth Taylor completeert het middenveld, waardoor ervaren spelers zoals Davy Klaassen en Branco van den Boomen hun basisplaatsen kwijtraken.

Voorin kiest Farioli wederom voor Brian Brobbey als spits, ondanks zijn wisselvallige vorm de afgelopen weken. Brobbey heeft nog niet zijn gebruikelijke scherpte gevonden, maar krijgt opnieuw de kans om zich te bewijzen. Aan zijn zijde starten vermoedelijk Mika Godts en Bertrand Traoré, die beide in goede vorm verkeren.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Brobbey, Godts.

Ajax speelt zondag om 14.30 uur tegen Heracles Almelo in het Erve Asito Stadion. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 3. Uiteraard doet VoetbalNieuws er ook verslag van. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.