Dit schrijven Engelse media over de positie van Ten Hag na nipte zege United

Dit schrijven Engelse media over de positie van Ten Hag na nipte zege United
Vandaag om 20:15
Laatste update: om 20:20

Na een beladen overwinning van Manchester United tegen Brentford (2-1) lijkt Erik ten Hag voorlopig gered van ontslag. De druk op de Nederlandse coach was de afgelopen weken groot en zonder de comeback in de tweede helft zou zijn positie onhoudbaar zijn geworden. Toch wist United, na een controversieel doelpunt van Brentford, via Garnacho en Højlund de wedstrijd om te draaien en Ten Hag wat ademruimte te geven. De Engelse media twijfelen echter of deze zege voldoende is om de situatie structureel te verbeteren.

"Ten Hag is voorlopig veilig"

The Athletic benadrukt dat Ten Hag nog steeds op scherp staat ondanks de overwinning: ‘Ten Hag heeft zichzelf meer tijd gekocht, maar of hij de juiste manager is om de club vooruit te helpen, mag niet op één resultaat rusten. Resultaten zijn echter de enige manier voor hem om uit de chaos te komen waarin United zich aan het begin van het seizoen bevindt.’ Ook wijst het medium op de onzekerheid die bleef hangen tot de laatste fluitsignaal: ‘Deze comeback zal de druk op hem wat verlichten en heeft hem waarschijnlijk veilig gesteld, althans voorlopig.’

"Boosheid om De Ligt-controverse"

De woede van Ten Hag na het controversiële doelpunt van Brentford in blessuretijd van de eerste helft was onmiskenbaar. Matthijs de Ligt, de verdediger die Ten Hag persoonlijk naar Manchester haalde, moest vanwege een hoofdwond van het veld net op het moment dat Brentford een corner kreeg. The Sun beschrijft hoe Ten Hag en assistent Ruud van Nistelrooy zichtbaar furieus waren: 'Ten Hag – normaal niet iemand die zijn emoties op deze manier uit – reageerde woedend en werd meteen geboekt. Ook Van Nistelrooy kon zijn woede niet bedwingen.’ De controverse rond De Ligt’s blessure leidde tot veel frustratie, maar zoals The Athletic stelt: 'Uiteindelijk werd de controverse vergeten dankzij de tweede helft van United.'

"Zijn bacon gered"

The Sun voegt een vleugje ironie toe door te stellen dat het misschien wel voorbestemd was dat een Deen, Højlund, degene zou zijn die Ten Hag's "bacon" redde. 'Als iemand Ten Hag's bacon zou redden, dan stond het misschien wel in de sterren dat dit een Deen zou zijn.' Højlund's doelpunt, na een briljante assist van Bruno Fernandes, gaf United de voorsprong en bewees opnieuw dat deze ploeg veerkrachtig kan zijn.

De comeback van United was een mentale opsteker voor de ploeg én voor Ten Hag, maar zoals The Daily Mail afsluit: ‘Ten Hag heeft voor zichzelf tenminste nog een week op de bank verdiend.’ Het blijft dus spannend in Manchester, met de coach voorlopig veilig, maar ver verwijderd van een zekere toekomst.