Dit zegt een uiterst kritische Guus Til over de media na tuchtzaak Peter Bosz

Dit zegt een uiterst kritische Guus Til over de media na tuchtzaak Peter Bosz

19 oktober om 21:40
Laatste update: 19 oktober om 21:50

PSV won zaterdag met 1-2 op bezoek bij AZ. De hele week ging het rondom de Eindhovenaren bijna over slechts één onderwerp. Peter Bosz moest zich verantwoorden voor de tuchtcommissie naar aanleiding van uitspraken richting Danny Makkelie. De oefenmeester gaf bij het duel korte antwoorden en Guus Til snapt zijn trainer daarin wel. 

Til heeft zelf weinig meegekregen van de tuchtzaak van zijn trainer. "Het was met name in de periode dat ik weg was met het Nederlands elftal dat het een hot topic was, maar daar heb ik niet heel veel van meegekregen."

Bosz gaf aan de pers korte antwoorden en dat begrijpt Til wel. "Weet je wat ik moeilijk vind? Tegenwoordig die websites, die duiken overal bovenop. Ik vind het gewoon belachelijk hoe er tegenwoordig in de voetbalmedia tegenaan wordt gekeken en dat quotes worden gebruikt die helemaal niet waar zijn, gewoon klikbaits. Iedereen verandert in robots. Wij hebben te maken met een groot bedrijf. We kunnen niet alles zeggen wat we vinden. Individuele sporters kunnen dat wel. Iedereen zegt altijd: 'Ja, schaatsers of wielrenners zijn veel leuker', maar die hebben een eigen BV. Die kunnen zeggen wat ze willen."

"Ik doe ook bijvoorbeeld nooit meer interviews, precies om die reden. En ik kan me voorstellen dat de trainer nu ook denkt: 'Ik krijg allemaal maar lekker de tandjes, ik ga lekker kort antwoorden", zo steunt Til zijn oefenmeester.

Ook voor Til heeft het gedrag van de media gezorgd voor en kentering. "Ik ben allang niet meer zo spontaan, niet zoals in het begin. En dat is zonde, maar het is wat het is."