Feyenoord toont geen genade en wint overtuigend van Go Ahead Eagles

19 oktober om 22:53

Feyenoord heeft zaterdagavond een klinkende 1-5 overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst had de ploeg van trainer Brian Priske vanaf het begin de overhand. Dankzij een sterk optreden van onder andere Quinten Timber en Ibrahim Osman boekten de Rotterdammers een eenvoudige zege.

Al in de vijftiende minuut opende Feyenoord de score via een schitterende goal van Osman. De buitenspeler passeerde twee verdedigers van Go Ahead en schoot de bal vervolgens fraai in de bovenhoek. Vijf minuten later verdubbelde Antoni Milambo de score. De jonge middenvelder, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft, schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. Go Ahead Eagles, dat sterk was begonnen, had geen antwoord meer op het dominante spel van Feyenoord. Vlak voor rust was het Timber die met een afstandsschot de 0-3 op het scorebord zette, waarmee Feyenoord met een comfortabele voorsprong de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft liet Feyenoord de teugels niet vieren. Ayase Ueda maakte na een vloeiende aanval de 0-4, waarbij Milambo met een slim overstapje de Japanse spits vrij voor de goal zette. De ingevallen Facundo Carranza bracht de stand op 0-5 met zijn eerste doelpunt in Feyenoord-shirt, na goed voorbereidend werk van de Rotterdamse aanval. Go Ahead Eagles kwam nog tot een eretreffer in de 81e minuut via invaller Edvardsen, maar de wedstrijd was allang beslist.

Met deze overtuigende zege blijft Feyenoord meedoen in de bovenste regionen van de Eredivisie. Go Ahead Eagles daarentegen beleefde een avond om snel te vergeten, waarbij het voor het eerst sinds januari 2023 minimaal vier doelpunten tegen kreeg in eigen huis.