Dit is de huidige vorm van PSV-tegenstander Paris Saint-Germain

Dit is de huidige vorm van PSV-tegenstander Paris Saint-Germain

Vandaag om 16:12
Laatste update: om 16:12

PSV treedt dinsdagavond in Parijs op tegen Paris Saint-Germain in de Champions League en zal het idee hebben dat er iets te halen valt in de Franse hoofdstad. De sterrenploeg nam afscheid van Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar in de afgelopen jaren, maar hoe zit het met de vorm van de ploeg? VoetbalNieuws.nl praat je bij. 

Dit is de huidige vorm van PSV-tegenstander Paris Saint-Germain

PSG is ondanks het vertrek van enkele topspelers 'gewoon' koploper in de Ligue 1, het hoogste niveau in Frankrijk. In de eerste acht wedstrijden werd nog niet verloren, maar werd er wel twee keer gelijkgespeeld. AS Monaco heeft evenveel punten als de Parijzenaren en daaronder staat Olympique Marseille met drie punten minder.

1. PSG 8 20 (+17)
2. AS Monaco 8 20 (+11)
3. Olympique Marseille 8 17 (+13)

De recente resultaten van PSG bieden hoop voor PSV. In de laatste vijf wedstrijden van de club werd namelijk twee keer gelijkgespeeld én verloren: Reims en Nice hielden de club thuis op een 1-1 gelijke stand en Arsenal trok met een 2-0 overwinning aan het langste eind in de Champions League. In het duel tussen Arsenal en PSG werd vooral duidelijk dat de Franse ploeg in de lucht te kloppen is en de Eindhovenaren beschikken over Luuk de Jong. 

Op zaterdag was Strasbourg de tegenstander en won PSG met 4-2, maar ook daar valt het nodige over te zeggen. Zo staat Strasbourg slechts tiende en bleef de wedstrijd tot de blessuretijd enigszins spannend. Met spelers als João Neves, Vitinha en Asensio beschikt de club wel nog over topspelers.