Deze oude bekende scheidsrechter krijgt de leiding over Benfica - Feyenoord

Deze arbiter krijgt de leiding over Benfica - Feyenoord in de Chamipons League
21 oktober om 12:35
Laatste update: 21 oktober om 12:35

De UEFA heeft Umut Meler naar voren geschoven als leidsman voor het Champions League-duel tussen SL Benfica en Feyenoord. De Turkse arbiter is een oude bekende voor de Rotterdammers: hij had de leiding over het pikante duel tussen Feyenoord en Slavia Praag in de kwartfinale van de Conference League in 2022.

Op 7 april speelde Meler de hoofdrol in de eerste helft van het heenduel in de kwartfinales van de Conference League tussen Feyenoord en Slavia Praag. De scheidsrechter keurde vlak voor de rust een twijfelachtig doelpunt goed van Peter Olayinka, waarna het na het fluitsignaal fout ging. Marino Pusic kreeg een rode kaart na een opstootje.

Buiten de wedstrijd van Feyenoord, kennen we Meler nog van meer wedstrijden met een Nederlandse tint. Zo had de Turk de leiding over het duel tussen Ajax en Union Berlin dat in 2023 in de Europa League werd gespeeld en floot hij ook de halve finale tussen West Ham United en AZ in de Conference League van 2023. Daarnaast was hij ook de leidsman van het Nations League-duel in De Kuip, dat het Nederlands elftal op 11 juni 2022 tegen Polen speelde.

Nu krijgt Meler voor het eerst sinds toen weer de leiding over een wedstrijd van Feyenoord. In Lissabon wacht het Benfica van Orkun Kökçü, de oud-aanvoerder die kampioen werd met de Rotterdammers.