Ajax haalt mogelijk Antony terug

'Discussie over terughalen Antony bezig bij Ajax, nog niets zeker'

21 oktober om 16:00
Laatste update: 21 oktober om 16:00

Er is bij Ajax een discussie gaande over de mogelijke terugkeer van Antony. De Amsterdammers hebben wel interesse, maar alles is verre van zeker. Zo wordt er ook getwijfeld aan de transfer.

"Binnen Ajax is er ook best wat twijfel over het terughalen van Antony, als die mogelijkheid zich voordoet", zegt De Telegraaf-journalist Mike Verweij in de podcast Kick-Off over de huidige stand van zaken. Vanuit het Engelse geruchtencircuit willen de Amsterdammers de Braziliaan mogelijk overnemen, toch is nog niets zeker. "Daar is intern discussie over gaande."

Zijn huidige werkgever Manchester United wil Antony mogelijk verhuren in de winterse transferperiode. Het zou de uitgelegen mogelijkheid zijn voor Ajax om zich te versterken met een rechtsbuiten. Ook Verweij ziet de deal wel zitten. "Ik zou die discussie, zeker na het zien van Wout Weghorst, Bertrand Traoré en Davy Klaassen, gewoon stoppen. Als Antony terugkomt in de Eredivisie, waant hij zich ook in het kinderparadijs. Bij Ajax leeft de gedachte of ze wel een Braziliaan moeten halen die het bij Manchester United niet heeft gered en dus ook wel redelijk in de put zit. Ik denk wel dat het een goede beslissing zou zijn."

Ajax verkocht de Braziliaan voor 95 miljoen euro aan The Red Devils vlak voor het einde van de zomerse transferperiode van 2022. Erik ten Hag, toen net vertrokken naar Engeland wilde zijn oud-speler graag meenemen. De periode van Antony in een Manchester United-shirt loopt echter nog niet volgens plan. In 86 officiële wedstrijden scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijf assists.