Dit bedrag heeft PSV tot dusver verdiend in de nieuwe Champions League-opzet

Dit bedrag heeft PSV tot dusver verdiend in de nieuwe Champions League-opzet
22 oktober om 23:45

PSV heeft al flink wat verdiend in de nieuwe opzet van de Champions League, ondanks dat het sportief gezien nog niet van een leien dakje gaat. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de club tot dusver al verdiende aan de deelname aan het miljardenbal. 

Na drie speelrondes staat de teller op twee gelijke spelen en een nederlaag. De ploeg van Peter Bosz verloor in de eerste ronde met 3-1 van Juventus, speelde 1-1 gelijk tegen Sporting Club de Portugal en pakte dinsdag een punt in Parijs met een 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain.

Dit verdiende PSV tot dusver in de Champions League

Dankzij de deelname aan de groepsfase is PSV al verzekerd van een startpremie van 18,62 miljoen euro. Daarnaast levert de zogenoemde ‘waardepilaar’, een ranglijst gebaseerd op onder meer het clubcoëfficiënt en tv-rechten, PSV naar schatting 17 miljoen euro op. Voor de gelijke spelen tegen Sporting Portugal en PSG ontvangt PSV nog eens 1,4 miljoen euro, omdat elk gelijkspel 700.000 euro oplevert. Daarnaast kunnen de recettes van vier thuiswedstrijden in de Champions League nog eens 7 miljoen euro opleveren. Met de huidige prestaties heeft PSV al 43,02 miljoen euro binnengehaald. Dit bedrag kan nog flink oplopen, afhankelijk van de resultaten in de komende wedstrijden en eventuele plaatsing voor de knock-outfase.

Te vergeven prijzengeld Champions League:

Overwinning groepsfase: 2,1 miljoen euro
Gelijkspel groepsfase: 700.000 euro
Positie in competitie: ? x 275.000 euro
Plek 1 t/m 8: 2 miljoen euro
Plek 9 t/m 16: 1 miljoen euro
Knock-out play-offs: 1 miljoen euro
Achtste finales: 11 miljoen euro
Kwartfinales: 12,5 miljoen euro
Halve finales: 15 miljoen euro
Verliezend finalist: 18,5 miljoen euro
Winnaar: 25 miljoen euro