Vermoedelijke opstelling AZ: Mijnans tegen Tottenham opnieuw op rechtsbuiten?

De vermoedelijke opstelling van AZ tegen Tottenham Hotspur in de Europa League
Vandaag om 10:33

AZ staat donderdagavond voor een pittige confrontatie met Tottenham Hotspur in de Europa League. Na de spannende, maar uiteindelijk verloren wedstrijd tegen PSV, moet trainer Maarten Martens zijn ploeg nu klaarstomen voor de trip naar Londen. Martens voert vermoedelijk enkele aanpassingen door, met een opvallende rol voor Sven Mijnans in de aanvalslinie. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van AZ met je door!

Vermoedelijke opstelling AZ tegen Tottenham

De verdediging blijft onveranderd, ondanks de rode kaart voor David Møller Wolfe tegen PSV. Die geldt uiteraard niet in de Europa League. Samen met Seiya Maikuma, Alexandre Penetra en Maxim Dekker moet hij de achterhoede vormen die het gevaar van de Spurs moet zien te neutraliseren. Ook op het middenveld blijven Kristijan Belic en Jordy Clasie de defensieve balans bewaken.

In de voorhoede kiest Martens mogelijk opnieuw voor Sven Mijnans op de rechterflank, net zoals in het eerdere Europese duel tegen Athletic Bilbao. Toen bewees Mijnans zijn waarde op die positie tegen een sterke tegenstander, en Martens lijkt voor deze zware wedstrijd tegen Tottenham dezelfde keuze te maken. Met Zico Buurmeester op de tien-positie en Ruben van Bommel op links, is het aan Troy Parrott, met zijn ervaring bij Spurs, om het spitsenwerk te doen. Deze tactische keuze van Martens lijkt vooral gericht op het extra versterken van de rechterkant tegen het aanvallende geweld van Tottenham.

Vermoedelijke opstelling AZ: Owusu-Oduro; Maikuma, Penetra, Dekker, Møller Wolfe; Belic, Clasie; Mijnans, Buurmeester, Van Bommel; Parrott.

Tottenham Hotspur en AZ beginnen donderdagavond om 21.00 uur aan hun Europa League-duel in het Tottenham Hotspur Stadium. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.