Dit is de opstelling van Ajax tegen FK Qarabag

Opstelling Ajax: basisdebutant tegen Qarabag, Rasmussen en Weghorst starten ook

Vandaag om 17:18
Laatste update: om 17:23

De opstelling van Ajax voor de uitwedstrijd tegen FK Qarabag in de Europa League is bekend. De Italiaanse centrumverdediger Daniele Rugani maakt zijn basisdebuut voor de Amsterdammers, die in Azerbeidzjan aantreden met nóg twee verrassingen. Bertrand Traoré en Brian Brobbey beginnen namelijk op de bank.

Opstelling Ajax tegen Qarabag

Rugani start omdat Youri Baas geschorst is. Trainer Francesco Farioli kiest er tevens voor om de twee aanvallers te rouleren. Dat betekent dat Christian Rasmussen en Wout Weghorst vanaf het begin spelen. Op het middenveld zien we Kian Fitz-Jim terugkeren. De jongeling is ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen zondag de vervanger van Davy Klaassen, die in Europa nog niet speelgerechtigd is en pas in de knock-outfase wedstrijden zou kunnen gaan spelen.

Ajax pakte tot dusver vier punten uit haar twee gespeelde wedstrijden in de competitiefase. Er werd thuis met 4-0 gewonnen van Besiktas en uit met 1-1 gelijkspeeld bij Slavia Praag. Qarabag is nog puntloos, na nederlagen tegen Tottenham Hotspur (3-0) en Malmö FF (1-2). Vorig seizoen bereikten de Azeri's nog de knock-outfase, waarin ze uiteindelijk op een haar na werden uitgeschakeld door Bayer Leverkusen.

Wat is de opstelling van Ajax tegen Qarabag?

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Rugani, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Rasmussen, Weghorst, Godts.

FK Qarabag - Ajax begint om 18.45 uur in Bakoe. Via dit liveblog van VoetbalNieuws mis je niets van de hoogtepunten rondom die wedstrijd.