'Feyenoord mist basisspeler tegen Utrecht na blessure in Benfica-duel'

'Feyenoord mist basisspeler tegen Utrecht na blessure in Benfica-duel'

Vandaag om 17:12
Laatste update: om 17:49

Feyenoord moet het zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht stellen zonder Jordan Lotomba. De verdediger, die in de basis stond bij de Champions League-winst op Benfica, heeft last van een blessure en is niet op tijd hersteld. De club wacht nog op de resultaten van de medische scan om meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van zijn blessure en de verwachte herstelperiode.

Lotomba's afwezigheid is een aderlating voor de ploeg, maar er is ook goed nieuws. Bart Nieuwkoop en Chris-Kévin Nadje trainden deze week gedeeltelijk weer mee met de groep en maken mogelijk hun rentree. Feyenoord-coach Brian Priske benadrukt dat de club voorbereid is op een lastige wedstrijd tegen de Utrechters, die een uitstekende start van het seizoen doormaken. "Ze hebben een goed en sterk team met veel geloof", zegt Priske tegen Feyenoord One. "Ze spelen volgens een duidelijke visie en hebben soms het geluk mee, maar het is een sterke ploeg met een duidelijk plan."

De coach verwacht dat Feyenoord zich ondanks het drukke speelschema kan aanpassen aan de vroege aftrap van zondag. "Dit schema wisten we al lang. Het is ook een kwestie van mindset. Je zegt tegen je brein dat ze jouw benen klaar moeten hebben voor zondag."

Feyenoord en Utrecht trappen zondag om 12:15 uur af in Stadion Galgenwaard, waarbij Utrecht als nummer twee een gat van zes punten verdedigt ten opzichte van Feyenoord.