'Met Brobbey én Tadic heeft Schreuder sportief een keiharde beslissing genomen'

15 augustus 2022 om 06:47

Ajax-trainer Alfred Schreuder koos er zondag voor met Brian Brobbey én Dusan Tadic te starten tegen FC Groningen. De Amsterdammers lieten geen spaan heel van de bezoekers en de keuze pakte goed uit. De keuze van Schreuder houdt echter wel in dat twee vaste basisspelers van Oranje worden geslachtofferd. 

Schreuder koos er tegen Fortuna Sittard, een duel dat met moeite werd gewonnen, nog voor Tadic in de spits en bracht pas in de tweede helft Brobbey in. Met Tadic op 10 en Brobbey in de spits lijkt de trainer de oplossing te hebben gevonden. Valentijn Driessen ziet twee spelers die kind zijn van de rekening. 'Met het omzeilen van de klip Brobbey of Tadic – het is nu Brobbey en Tadic – heeft Schreuder sportief een keiharde beslissing genomen. Drie maanden voor de start van het WK heeft hij twee vaste basisspelers van Oranje gepasseerd', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Steven Berghuis en Davy Klaassen deden slechts de laatste twintig minuten mee met de Amsterdammers. Door de hevige concurrentie voorin en de nieuwe aankopen zijn de twee Nederlanders vooralsnog niet nodig. 'Ongetwijfeld zullen Berghuis en Klaassen zich in overleg met hun zaakwaarnemers gaan weren. Zonder uitzicht op een basisplaats bij Ajax zullen ze op zeker willen verkassen naar een club waar speeltijd wordt gegarandeerd zodat de twee in beeld blijven bij bondscoach Louis van Gaal', schrijft Driessen. 'Na zijn twee probleemkinderen in Barcelona – Memphis Depay en Frenkie de Jong – wordt Van Gaal drie maanden voor het WK door Schreuder opgezadeld met twee Ajax-probleemgevallen.'