Feyenoord wordt kampioen van de Eredivisie volgens Van der Vaart en Vermeulen

'Feyenoord is nu gewoon kampioen, ik had al mensen in de fonteinen verwacht'

3 april 2023 om 10:25

Volgens de analisten van NOS Studio Voetbal is er geen twijfel meer mogelijk: Feyenoord wordt dit jaar kampioen van Nederland. De ploeg van trainer Arne Slot staat na zondag acht punten voor op nummers twee Ajax en PSV en heeft een op papier redelijk makkelijk programma voor de boeg. Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen vinden dat de Rotterdammers simpelweg het beste team hebben.

Slot wilde na afloop van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-3), bescheiden als 'ie is, zelf nog niet praten over een mogelijke landstitel. "Het zijn natuurlijk ook afschuwelijke vragen van journalisten, want als trainer ga je nooit zeggen dat je kampioen bent", aldus Vermeulen, die louter lof heeft voor de Rotterdammers.

"Maar ze zijn gewoon kampioen. Ik had vandaag al mensen in de fonteinen verwacht. Geweldig gedaan en ze gaan ook nog met een enorme voorsprong kampioen worden. Het is zo knap dat je vooral Ajax en PSV achter je houdt. Zij (Feyenoord, red.) zijn dit seizoen alleen maar beter geworden."

Hij spreekt over 'de hand van Slot'. "Hij kwam met een totaal nieuw vreemdelingenlegioen binnen. Wij hadden ook allemaal geen idee. Het had ook zomaar een vierde plaats kunnen worden met spelers die bij elkaar geraapt waren, maar dat was natuurlijk niet zo. Er zat een gedachte achter. Vanaf januari en februari kon je aanzien komen dat ze kampioen gingen worden. De rest is zo wisselvallig. Zij zijn zó ongelofelijk vast in hun wedstrijden.'

Van der Vaart is het daarmee eens. "Het beste team wordt kampioen dit jaar en dat zijn zij. Dat is een heel groot compliment voor de trainer. Maar de spelers moeten het uiteindelijk doen en die leveren en ze gaan altijd voor de winst." De voormalig international stelt desondanks dat er niet veel spelers uit het Feyenoord-elftal zouden kunnen worden geruild met die van Ajax. "Misschien twee of drie. En toch word je zo duidelijk kampioen. Dit is echt het kampioenschap van Slot."

Komende woensdag staan Feyenoord en Ajax weer tegen over elkaar. Dan is een plek in de finale van de KNVB beker de inzet. De wedstrijd begint om 20.00 uur in De Kuip.