FIFA-baas trekt van leer tegen Feyenoord-fans: 'Absoluut geen plaats voor geweld'

infantino haalt uit naar feyenoord-hooligans die klaassen bekogelden
6 april 2023 om 10:14

Gianni Infantino heeft gereageerd op de bekogeling van Davy Klaassen met een aansteker tijdens Feyenoord-Ajax. De FIFA-baas spreekt met afschuw over het voorval.

In de 62ste minuut werd De Klassieker stilgelegd nadat de Ajax-middenvelder tot bloedens toe geraakt werd door een aansteker, die vanuit het publiek het veld op werd gesmeten. 'Er is absoluut geen plek voor geweld in voetbal, zowel niet op het veld als daar naast', schrijft Infantino in een Instagram-story.

'Zulke gebeurtenissen, tijdens de KNVB Beker-halve finale tussen Feyenoord en Ajax met betrekking tot Davy Klaassen, hebben geen plaats in onze sport of samenleving', gaat de Zwitser verder. 'Zonder uitzondering moeten alle spelers in het voetbal veilig zijn om het spel te spelen. Ik doe een beroep op de relevante autoriteiten om te verzekeren dat er op alle niveaus respect voor elkaar is.'

Na het incident met Klaassen werd de wedstrijd ruim een half uur stilgelegd. Uiteindelijk besloot Ajax na de afkoelingsperiode opnieuw het veld te betreden en wist het te overwinning in De Kuip over de streep te trekken: 1-2.

Infantino Story