Feyenoord wil vak Z-nieuws niet bevestigen: 'Dan komt dat vanzelf op onze kanalen'

Feyenoord wil nieuws niet bevestigen
6 april 2023 om 12:18

Feyenoord wil niet kwijt of vak Z inderdaad wordt leeggelaten in het Europa League-duel met AS Roma. Volgens 1908 neemt de Rotterdamse club direct een harde maatregel nadat het uit de hand liep in de halve finale van de KNVB Beker. 

Rondom het stadion hingen woensdag netten om incidenten te voorkomen, maar vak Z werd vrijgehouden vanwege de camerastandpunten van uitzender ESPN. Juist in dat vak ging het mis en daarom zou volgens het medium het vak leegblijven in het duel met Roma. Daar wil Feyenoord nog niet aan. "Als we nieuws op dat front hebben, dan verschijnt dat vanzelf op onze kanalen", meent een woordvoerder van Feyenoord tegenover De Telegraaf.

Uitzender ESPN stelt dat de club zelf heeft bepaald de netten aan één zijde weg te houden. "De clubs zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion en de burgemeester voor de ordehandhaving. Het besluit om op sommige plekken geen netten op te hangen is een beslissing van Feyenoord in samenspraak met de politie. Wij gaan daar niet over. Dit is een misverstand dat uit de wereld moet."