Waar wordt finale WK-vrouwen gespeeld?

Waar wordt de finale van het WK Vrouwen gespeeld?

8 april 2023 om 11:10
Laatste update: 8 april 2023 om 11:15

In juli is het alweer zover en start het WK Vrouwen, dat is Nieuw-Zeeland en Australië wordt afgewerkt. In welke stad en in welk stadion wordt de finale gespeeld? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

De Oranje Leeuwinnen speelden vrijdag nog een oefenduel met Duitsland en lieten goed spel zien. Ook al werd onnodig verloren van de nummer twee van de wereld, de Leeuwinnen lieten zien klaar te zijn voor het mondiale eindtoernooi. De finale vindt 20 augustus plaats in Sydney, Australië. De finale wordt afgewerkt in het Stadium Australia.

In het land zelf staat Stadium Australia ook wel bekend als het Sydney Olympic Stadium of Homebush Stadium. Het stadion werd gebouwd in 2000 voor de Olympische Spelen en wordt tegenwoordig gebruikt als rugbystadion.

In Australië zijn de laatste jaren al meerdere grote sportevenementen afgewerkt. Aangezien Australië aan de andere kant van de wereld ligt, is augustus een wintermaand en zijn de omstandigheden goed voor voetbalwedstrijden. De gemiddelde temperatuur ligt in Sydney gemiddeld tussen de 10 en 17 graden in de maand augustus. Op het WK van 2019 wist Oranje nog de finale te bereiken, maar ging de ploeg ten onder tegen topfavoriet de Verenigde Staten.