'Arsenal bereidt 'cruciale stap' voor: snel een tweede bod uitgebracht op Timber'

'Arsenal bereidt 'cruciale stap' voor: snel een tweede bod uitgebracht op Timber'

23 juni 2023 om 13:08

Arsenal bereidt een tweede bod voor op Jurriën Timber. Dat meldt Fabrizio Romano. Manager Mikel Arteta ziet de komst van de Ajacied als een prioriteit. 

Timber heeft zelf inmiddels een akkoord bereikt met Arsenal, waardoor de deal in een stroomversnelling moet gaan komen. Eerder meldde de doorgaans goed ingevoerde Romano dat Arsenal zich eerst focust op het binnen hengelen van Declan Rice, maar ondertussen wordt er wel een tweede bod op de Ajacied voorbereid.

Het eerste bod van The Gunners zou rond de 35 miljoen euro zijn, maar daar is Ajax niet akkoord mee gegaan. De Amsterdammers zouden inzetten op een bedrag van rond de zestig miljoen euro. Timber ziet de overstap naar Londen in ieder geval zitten. Volgens Romano ziet manager Arteta de komst van de verdediger als een prioriteit deze transferwindow.

Timber heeft nog een contract tot medio 2025 bij Ajax. Tot nu toe speelde hij 121 duels voor Ajax. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij vier assists. Bovendien werd hij tweemaal landskampioen, won hij eenmaal de KNVB Beker en werd hij speler van het jaar in de Eredivisie.