Maurice Steijn over de interesse in Mohammed Kudus en Edson Álvarez van Ajax

Steijn over interesse in sterkhouders: 'Dan heb ik liever dat ze morgen gaan'

28 juli 2023 om 18:45

Maurice Steijn houdt nog altijd rekening met het mogelijke vertrek van Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Twee van de belangrijkste sterkhouders van Ajax staan in de belangstelling van Europese topclubs, maar hebben vooralsnog geen concrete overeenkomsten bereikt. Steijn hoopt daarom op een langer verblijf van de Ghanees en de Mexicaan.

Steijn vertelt dat Ajax gezien de afspraken met Álvarez en Kudus geen eerdere deadline voor een besluit kan stellen dan 1 september. "Als er 31 augustus bedragen worden geboden op die spelers die Ajax niet kan weigeren, dan zullen ze gaan. Wat als er op 31 augustus bijvoorbeeld een bod van Real Madrid binnenkomt voor Kudus? Ik zeg maar wat geks. Natuurlijk heb ik liever dat ze dan morgen gaan, waarna we nog kunnen handelen. Maar daar lijkt het niet op", aldus de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

"Natuurlijk handelen we voor die twee wel proactief", zo voegt hij eraan toe. "We zijn nu al aan het speuren voor het geval dat ze vertrekken. Al hoop ik nog altijd dat ze blijven. Het zijn klasbakken voor Ajax."

Ajax is momenteel nog op trainingskamp in het Duitse Herzogenrauch. De Amsterdammers hebben nog twee oefenwedstrijden tegen FC Augsburg en Borussia Dortmund op het programma staan, alvorens op 12 augustus de Eredivisie weer begint met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.