Ajax wil Zambrano overnemen uit Ecuador

'Ajax maakt werk van Ecuadoriaan, maar heeft concurrentie van meerdere ploegen'

26 augustus 2023 om 07:51
Laatste update: 26 augustus 2023 om 08:23

Ajax lijkt zich spoedig te gaan versterken met Oscar Zambrano. De negentienjarige controleur staat te boek als een groot talent en liep al eens stage in Amsterdam.

Ajax is volgens het Argentijnse TyC Sports in gesprek met de huidige ploeg van Zambrano. LDU de Quito uit Ecuador weet dat het goud in handen heeft aangezien er nog twee Europese ploegen achter de verdedigende middenvelder aan zitten. Om welke ploegen dat gaat is niet duidelijk, maar eerder schreven Spaanse media al over interesse van FC Barcelona en een Portugese topclub. Quito zou vijf miljoen euro willen ontvangen voor de pas negentienjarige speler.

Ajax is nog altijd op zoek naar versterkingen voor het elftal. Edson Álvarez vertrok afgelopen maand, maar een echte controlerende vervanger heeft de ploeg nog niet. Met Zambrano zouden de opties weer wat verbreed worden, maar of de Ecuadoriaan ook direct zijn mannetje kan staan in de Eredivisie is de vraag. Begin 2022 liep Zambrano al eens stage bij Ajax, maar een overname kwam er toen niet.