Sneijder legt taak bij Ajax nog even links: 'Ga hier maar wat van maken'

Sneijder legt taak bij Ajax nog even links: 'Ga hier maar wat van maken'

4 september 2023 om 21:17
Laatste update: 4 september 2023 om 21:17

Wesley Sneijder lijkt toch weer te gaan bedanken voor een taak in het technische beleid van Ajax. De recordinternational van Oranje heeft nog altijd niet gesproken met trainer Maurice Steijn en denkt ook niet dat dit het juiste moment is om in te stappen in Amsterdam. Dat vertelt hij maandagavond aan tafel bij Veronica Offside.

Sneijder ziet ten eerste te weinig 'Ajax-DNA' bij zijn oude club. In de afgelopen maanden ontstonden er nog geluiden over een mogelijke job voor de oud-middenvelder, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Toen duidelijk werd dat Ajax pas na de transferdeadline met hem in gesprek wilde, bedankte hij. "Bij mij overheerst nog steeds hetzelfde: ik ga eerst even lekker een bakje koffie drinken. Dan zie ik het wel."

"Maar wat ik nu allemaal om me heen zie gebeuren… Dan heb ik niet zo heel gek gereageerd, de afgelopen keer, toch? Ik bedoel: er is weinig Ajax-DNA te vinden", zo vertelt hij. "Ga hier maar wat van maken. Je kunt wel zeggen: we wachten vier jaar, tot die talenten doorbreken. De supporters geven je geen tijd, je hebt geen tijd voor een overbruggingsjaar. Over twee weken moet het elftal er gewoon staan. Daar heb ik een hard hoofd in."