Nederlandse media: Oranje worstelt maar overwint, De Jong opnieuw de uitblinker

Nederlandse media: Oranje worstelt maar overwint, De Jong opnieuw de uitblinker
11 september 2023 om 06:56
Laatste update: 11 september 2023 om 07:32

Het Nederlands elftal heeft in Dublin een belangrijke zege geboekt op Ierland met 2-1. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam eerst nog op achterstand en leek een moeilijke avond tegemoet te gaan. Uiteindelijk wist het Nederlands Elftal de wedstrijd in de tweede helft na wat tactische omzettingen over de streep te trekken.

De zoektocht naar het ideale middenveld en de perfecte partner voor Frenkie de Jong blijft een uitdaging, stelt het Algemeen Dagblad. 'Het is niet dat de diverse bondscoaches geen moeite doen of deden. Of het nou Frank de Boer was, Louis van Gaal of twee keer Ronald Koeman, als je het bij elkaar optelt zijn er intussen al zeker tien spelers voor korte of langere tijd uitgeprobeerd. Uiteindelijk komt elke coach vroeg of laat weer uit bij Marten de Roon. Dat is een compliment voor de golfbreker van Atalanta, maar om écht een stap verder te komen is een type-De Roon nodig met 15 procent extra kwaliteit', schreef de krant.

De Telegraaf benadrukt de bepalende rol van Frenkie de Jong in het team. Met een cijfer van 7,5 was hij de uitblinker van de avond. “De Jong ging het beste om met de situatie in de eerste helft, die zo lastig was. Hij weet hoe hij moet vrijlopen, waar de ruimte ligt. Ik heb hem weinig foute passes zien geven. Hij was heel nadrukkelijk aanwezig, zoals we van hem gewend zijn ook op clubniveau en vaak in andere duels van Oranje”, stelt oud-international Regi Blinker die namens De Telegraaf de beoordeling doet.

Het NRC wijst op de kwetsbare start van Oranje. Al na 55 seconden ging het mis, wat leidde tot een vroege achterstand. Echter, de krant roemt de tactische aanpassingen van bondscoach Ronald Koeman en een sterke invalbeurt van Wout Weghorst, waardoor het Nederlands Elftal de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Ondanks de overwinning is er volgens het NRC nog veel werk aan de winkel voor Koeman en zijn team. 'Qua resultaat deed Oranje goede zaken, qua spel is er nog altijd een wereld te winnen', stelt de krant.

Samenvattend, terwijl Oranje de overwinning in Dublin viert, blijft de zoektocht naar het ideale team en de perfecte balans op het middenveld een voortdurende uitdaging. Met belangrijke wedstrijden in het verschiet, waaronder tegen grootmachten als Frankrijk, zal het team snel oplossingen moeten vinden.