De KNVB heeft besloten dat de Klassieker komende woensdag wordt uitgespeeld

KNVB geeft uitsluitsel: Klassieker tussen Ajax en Feyenoord woensdag uitgespeeld

25 september 2023 om 15:46
Laatste update: 25 september 2023 om 18:00

Het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord krijgt een vervolg. De Klassieker gaat komende woensdag worden uitgespeeld zonder publiek en dat betekent dat de wedstrijd tussen de Amsterdammers en FC Volendam gaat worden verplaatst.

Zondag ging het mis in de Johan Cruijff Arena. De Klassieker werd in de 55e minuut van het duel definitief gestaakt nadat er op verschillende momenten een bekertje werd gegooid en tot twee keer toe vuurwerk. De KNVB heeft besloten dat het duel komende woensdag om 14.00 gaat worden ingehaald en dat het duel tussen Ajax en Volendam, dat op diezelfde dag gepland stond, verzet gaat worden naar een nog onbekende datum.

Het besluit van de KNVB is niet ten gunste van Feyenoord. De Rotterdammers namen als standpunt in dat ze de tussenstand als einduitslag bepaald wilden zien worden. Wel wordt er gehoor gegeven aan de wens van Ajax, wat het uitspelen van het duel betreft. 

Ajax en Feyenoord hervatten het duel dus met een tussenstand van 0-3. De doelpunten kwamen van de voeten van Santiago Gimenez en Igor Paixão.