Oranje komt ondanks scorende debutant net tekort en verliest nipt van Frankrijk

Oranje verliest van Frankrijk
13 oktober 2023 om 22:42
Laatste update: 13 oktober 2023 om 23:08

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om een resultaat af te dwingen tegen Frankrijk. In de Johan Cruijff Arena werd er met 1-2 verloren door twee treffers van Kylian Mbappé.

Met debutanten Bart Verbruggen en Quilindschy Hartman in de basis begon Oranje aan het loodzware EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Na zeven minuten spelen lag de bal al in het net voor de Fransen. Mbappé troefde Lutsharel Geertruida af bij een voorzet en tikte van dichtbij de 0-1 binnen. Oranje was via Veerman en Simons erg gevaarlijk, maar liet het na om de gelijkmaker aan te tekenen.  

Ook in de tweede helft sloegen de Fransen snel toe en wederom via Mbappé. De aanvaller van Paris Saint-Germain krulde de bal fenomenaal in de verre bovenhoek en bracht zo de 0-2 op het scorebord. In de 82e minuut deed Nederland wat terug via Hartman. De debutant stoomde naar voren en schoot na een combinatie met Steven Bergwijn toe in de korte hoek: 1-2.

Verder dan dat kwam Oranje niet en dus staat het momenteel derde in de poule. Griekenland wist met 0-2 van Ierland te winnen en staat nu op de tweede plek. Maadag staat het cruciale duel tussen Oranje en Griekenland op het programma.