Didier Deschamps heeft de Nederlandse pers een hak gezet na de show van Mbappé

Deschamps sneert na Mbappé-show: 'Jammer voor jullie, hij was niet in vorm toch?'

14 oktober 2023 om 11:22

Didier Deschamps heeft zijn gram gehaald na de overwinning van Frankrijk op het Nederlands elftal. De bondscoach van Les Bleus refereerde op de persconferentie aan de opmerkingen vanuit Nederland over Kylian Mbappé.

In aanloop naar het duel met Frankrijk liet Ronald Koeman zijn licht schijnen over Mbappé. De Oranje-bondscoach stelde dat de Fransman niet onverslaanbaar was en wees daarbij naar het duel tussen Paris Saint-Germain en Newcastle United in de Champions League.

"Hij was niet in vorm, toch? Hij heeft zijn voeten laten spreken, helaas voor jullie", aldus een snerende Deschamps op de persconferentie. De Franse coach haalde aan waarom het extra knap is van Mbappé. "Hij had goeie benen, hoewel hij werd geraakt door het overlijden van een geliefde. Hij pakt altijd zijn verantwoordelijkheid. Hij heeft een belangrijke rol in deze groep."

Met de twee goals van Mbappé passeerde hij een Franse legende met Michel Platini. De nog altijd pas 23-jarige Fransman kwam al 41 keer tot scoren voor zijn land.