"Ik denk dat Virgil van Dijk de beste verdediger is die ooit heeft geleefd!"

"Ik denk dat Virgil van Dijk de beste verdediger is die ooit heeft geleefd!"
14 oktober 2023 om 12:37

In de ogen van Ben Foster is Virgil van Dijk 'de beste verdediger die ooit heeft geleefd'. De oud-doelman deed deze uitspraak over de Oranje-aanvoerder in zijn eigen podcast Fozcast.

In zijn eigen podcast praat Foster over een lijst van top tien verdedigers aller tijden. "Ik heb er één waarvan ik denk dat we hem waarschijnlijk in de top tien zetten", begint de oud-international van Wales. "Sommige mensen zouden zeggen over levensduur. Maar ik denk nog steeds dat in het hele 'pantheon' van centrale verdedigers, deze jongen het spel een beetje verbeterd heeft. Dat vind ik echt, Virgil van Dijk", aldus Foster.

Waar Van Dijk de afgelopen jaren bij Liverpool heer en meester was, oogt de verdediger recent minder sterk, ziet ook Foster. "Ik denk dat hij drie jaar op rij de beste centrale verdediger ter wereld was. Hij heeft een zware blessure gehad en is waarschijnlijk nog steeds bezig zijn draai te vinden." Ondanks zijn mindere periode staat Van Dijk hoog op het lijstje van Foster. "Virgil van Dijk, op het toppunt van zijn kunnen, is de beste verdediger die ooit heeft geleefd", klinkt het. "Dat geloof ik echt. Als Liverpool de Champions League en Premier League wint, is Virgil de nummer één."

Van Dijk maakte in de winter van 2018 als destijds duurste verdediger ooit de overstap van Southampton naar Liverpool. De verdediger kwam sindsdien 229 keer in actie voor The Reds en veroverde onder meer de Champions League en het landskampioenschap. Daarnaast werd Van Dijk in 2019 door de UEFA aangewezen als beste speler van Europa.