Nederland stelt zich met Duitsland en België kandidaat voor WK 2027 Vrouwen

Nederland, België en Duitsland samen officieel kandidaat voor WK Vrouwen 2027
25 oktober 2023 om 10:18
Laatste update: 25 oktober 2023 om 10:21

Nederland heeft zich met Duitsland en België beschikbaar gesteld als organisator van het WK Vrouwen 2027. De drie landen zullen op 8 december het verzoek indienen bij wereldvoetbalbond FIFA. 

Het drietal landen noemen de kandidatuur 'Breaking New Ground', afgekort als BNG2027. De naam is gekozen omdat de landen een 'baanbrekend toernooi op een ongezien niveau in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal' willen organiseren. De drie bonden zijn al sinds 2021 in gesprek over het mogelijk samen organiseren van een eindtoernooi. 

In een persbericht is te lezen wat het plan is met de kandidatuur. 'De Belgische, Nederlandse en Duitse federaties willen dat de deelnemende teams en supporters van over de hele wereld zich welkom voelen en een voetbalfeest kunnen beleven in een gastvrije, vriendelijke en veilige omgeving. De wedstrijden zullen worden gespeeld in een compacte omgeving, nabij de grenzen van de drie landen. Het is dan ook de ambitie om het reizen te beperken en een duurzaam toernooi te organiseren.'