Maduro blikt terug op nederlaag tegen Brighton

Maduro blikt terug op nederlaag tegen Brighton: 'Geen tijd om te lang te balen'

27 oktober 2023 om 16:23

Tijdens de persconferentie voorafgaande van de topper tegen PSV, heeft Hedwiges Maduro teruggeblikt op de nederlaag op bezoek bij Brighton. Ajax ging in Engeland met 2-0 onderuit, maar Maduro zag wel handvaten.

"Het biedt handvaten, ik moet zeggen dat Brighton een unieke tegenstander was. Waardoor wij wat lager op het veld gingen verdedigen", begint Maduro. "De onderlinge afstanden waren kleiner. Als je kijkt naar de data dan hebben we weinig expected goals tegen, alleen City had dat lager tegen Brighton. Alleen het aanvallende deel was niet goed genoeg." Uit het duel in de groepsfase van de Europa League haalt Maduro enige aanknopingspunten over. "We veroveren de bal, spelen eerder terug terwijl je ook vooruit kan spelen. Die momenten hebben we laten zien aan de jongens. Is een kwestie van vertrouwen."

"Je gaat altijd na-analyseren, je komt tot inzichten in wat je beter had kunnen doen, maar ook kijken wat je goed hebt gedaan. Waar je heen wil gaan", vervolgt Maduro. "Compact houden van het veld en geen kansen weggeven. Gisteren was het minder veel schoten tegen dus dat zijn positieve dingen. Allee het spel van Ajax is aanvallend, daar moet je naartoe. Je kan niet alles tegelijk trainen", meent de interim-trainer van de Amsterdammers.

Maduro kreeg tegen Brighton amper de ruimte om te aanvallen, iets wat de trainer zelf ook zag. "Ik weet in welke situatie we zitten. Het is pijnlijk, omdat je weet waar je naartoe wil, maar je moet ook realistisch blijven. Vertrouwen krijg je door goed resultaat, dat vertraagt eigenlijk alles", aldus de trainer die weet hoe hij de bravoure weer terug kan laten keren bij Ajax. "Dat komt door resultaat. Als je resultaat haalt, komt het lef weer terug; de bravoure. We hebben ook een paar keer goed opgebouwd tegen Brighton, komen wel tot net niet kansen. Die momenten moeten beter uitgespeeld worden."

Op bezoek bij Brighton ging Ajax met 2-0 onderuit, waardoor de Amsterdammers in Groep B met twee punten uit drie wedstrijden onderaan staan. Op 9 november wacht de return met Brighton.