Supportersvereniging Ajax roept mensen op 'gevoelige' vlaggen thuis te laten

Geen 'gevoelige' vlaggen meer bij Ajax: Supportersvereniging roept om stop

8 november 2023 om 10:10

De supportersvereniging van Ajax heeft in een statement opgeroepen niet langer 'gevoelige' vlaggen mee te nemen naar het stadion. Dit als reactie op de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen. Er ontstonden schermutselingen op de tribune vanwege opgehangen vlaggen van Palestina.

'Iedereen is op de hoogte dat er in de wereld veel gebeurt. Er zijn veel oorlogen of andere verschrikkelijke situaties gaande in diverse landen.Wij willen niet langer dat er vlaggen in de Johan Cruijff Arena hangen van landen waar een oorlog gaande is of waarmee een politiek statement wordt uitgedragen. En roepen alle Ajacieden op om donderdag Ajaxvlaggen of die van de stad mee te nemen', zo leest het statement op Twitter.

Tijdens de vorige wedstrijd van Ajax werd er gevochten op de harde kern nadat een groep supporters Palestina vlaggen over de railing in de Johan Cruijff Arena hadden gehangen. Een deel van de harde kern vertrok, maar bijna de gehele wedstrijd waren de vlaggen zichtbaar.

Ajax neemt het donderdag op tegen in de Europa League. Het stadion van de Amsterdammers is volledig uitverkocht en het is de vraag of er gehoor aan de oproep gegeven gaat worden. Om 18.45 uur zal de bal gaan rollen.