Beelden van de overtredingen: Lucas Paquetá aangeklaagd door schenden gokregels

24 mei om 12:49
Laatste update: 24 mei om 12:51

West Ham United-middenvelder Lucas Paquetá is aangeklaagd door de FA voor het overtreden van de gokregels. De Braziliaanse speler wordt ervan beschuldigd opzettelijk gele kaarten te hebben gepakt in meerdere wedstrijden. Bekijk hier de beelden!

Volgens de aanklacht heeft Paquetá in minstens vier wedstrijden bewust een gele kaart geïncasseerd. Het eerste incident vond plaats op 12 november 2022 tijdens de wedstrijd tegen Leicester City. Verdere verdachte momenten waren op 12 maart 2023 tegen Aston Villa, 21 mei 2023 tegen Leeds United, en 12 augustus 2023 tegen AFC Bournemouth. Paquetá heeft alle aantijgingen ontkend.

De zaak tegen Paquetá heeft veel aandacht gekregen in de media en roept vragen op over integriteit in het voetbal. De FA onderzoekt de incidenten grondig en zal passende maatregelen nemen indien de beschuldigingen worden bewezen. Paquetá blijft vooralsnog actief voor West Ham United terwijl het onderzoek loopt.

De club heeft aangegeven de zaak serieus te nemen en werkt samen met de autoriteiten. Paquetá, die sinds 2022 bij West Ham United speelt, wordt gesteund door zijn teamgenoten ondanks de zware beschuldigingen die boven zijn hoofd hangen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de Braziliaan als hij schuldig wordt bevonden.