Samenvatting: Excelsior heeft bijna remontada te pakken, maar NAC promoveert toch

3 juni om 07:45

Een knotsgekke middag beleefde de supporters en spelers van Excelsior en NAC Breda in de finale van de play-offs. Na een 6-2 overwinning zag NAC de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uiteindelijk greep de ploeg toch het laatste Eredivisie-ticket.

Onder andere razendsnelle doelpunten van Troy Parrott bracht Excelsior al in de eerste helft terug in de wedstrijd. Na een eigen doelpunt van Boy Kemper was het 3-0 bij rust en dus was het verschil slechts één doelpunt. Dat doelpunt viel al snel na de rust toen Parrott zijn hattrick compleet maakte. Toch kon het Van Donge & De Roo Stadion niet lang genieten van de voorsprong, want acht minuten later was het raak voor NAC.

Na een van de weinige aanvallen van NAC kwam Casper Staring in schietpositie. Zijn afstandschot was ondhoudbaar voor keeper Stijn van Gassel en zo kwamen de Bredanaars terug in de wedstrijd. De nieuwe klap kwam Excelsior niet meer te boven en dus promoveerde NAC alsnog. De eindstand over twee wedstrijden was 7-6.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!