Het virtuele speelschema voor de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie

Dit is het speelschema voor de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie

26 mei om 07:35
Laatste update: 26 mei om 07:23

Het Eredivisie-seizoen is ten einde. PSV is kampioen, Feyenoord gaat als nummer twee de groepsfase van de Champions League in en ook Twente, AZ en Ajax hebben zich gekwalificeerd voor Europees voetbal. Er is echter nog één ticket te vergeven, voor de voorrondes van de Conference League. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe het speelschema voor de play-offs eruit ziet!

Hoe ziet de verdeling voor de Europese tickets er in de Eredivisie uit?

Voor volgend seizoen zijn er in de Eredivisie zes Europese tickets te verdelen. De landskampioen en achtervolger plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, met de nummer drie die de voorrondes voor het miljardenbal grijpt. De nummer vier kwalificeert zich voor de groepsfase van de Europa League, met de nummers zes t/m negen die in de play-offs strijden voor deelname aan de tweede voorronde van de Conference League

Nummer vijf Eredivisie speelt geen play-offs

Doordat Feyenoord zich tot bekerwinnaar van Nederland wist te kronen, schuift het ticket voor de groepsfase van de Europa League door naar de nummer vier van de Eredivisie. Hierdoor hoeft de club die als vijfde eindigt geen play-offs te spelen en stroomt het de tweede voorronde van de EL binnen. Dat is Ajax.

Speelschema play-offs Europees voetbal

In de halve finales van de Europese play-offs neemt de nummer zes het op tegen de nummer negen en staat er een wedstrijd tussen de nummers zeven en acht op het programma. Het hoogst geklasseerde team speelt altijd thuis.

Halve finales Europese play-offs

Donderdag 23 mei
A. NEC - Go Ahead Eagles (1-2)
B. FC Utrecht - Sparta Rotterdam (3-1)

Finale Europese play-offs

Zondag 26 mei
FC Utrecht - Go Ahead Eagles, 18.00 uur

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!