Dit schrijven Engelse media over de prestatie van Ten Hag na winst van de FA Cup

Dit schrijven Engelse media over de prestatie van Ten Hag na winst van de FA Cup

25 mei om 20:45

Zaterdagmiddag heeft Manchester City de FA Cup Finale gewonnen ten koste van Manchester City. Na afloop van het duel regende het complimenten en medeleven voor Ten Hag in de Engelse media. VoetbalNieuws.nl zet de reacties van de Engelse media op een rij.

De BBC Sport schrijft dat als Ten Hag na deze wedstrijd ontslagen wordt, hij in ieder geval ontslagen wordt op zijn hoogtepunt. "Als Ten Hag moet worden ontslagen, zal hij vertrekken op de mooiste dag van zijn tweejarige regeerperiode en United's beste moment sinds jaren, na een optreden dat vrijwel onherkenbaar was na de sombere prestaties die ze dit seizoen hebben laten zien."

Het medium complimenteert de prestatie van Ten Hag. "Het optreden van United in de eerste helft was net zo goed als alles wat er tijdens de periode van Ten Hag werd neergezet, waarbij een uitmuntende organisatie gepaard ging met reële dreiging. De man van het moment was Ten Hag, bespot als een busted flush die gewoon wachtte om de deur gewezen te worden, die een topprestatie uit een United-team lokte dat het zo moeilijk heeft gehad, maar volgend seizoen in de Europa League zal spelen."

SkySports is gematigder dan BBC Sports. Het medium hoopt voor Ten Hag dat hij de clubleiding voldoende te denken heeft gegeven om zijn positie bij United te behouden, maar is daar ondanks de prestatie van zaterdag niet zeker van. "Ten Hag heeft Ratcliffe in ieder geval aan het denken gezet. De Nederlander is ervan overtuigd dat het anders zou zijn geweest zonder hun blessures. Deze overwinning, waarin terugkerend trio Raphael Varane, Lisandro Martinez en Marcus Rashford een sleutelrol speelden, bood enige rehabilitatie. Ten Hag kan wijzen op die omstandigheden, en op een record van twee trofeeoverwinningen in twee jaar. Hij kan wijzen op de ontwikkeling van Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho onder zijn toezicht. Maar het valt nog te bezien of er te veel rode vlaggen zijn voor Ratcliffe."

90min is wel lyrisch over de prestatie die de trainer zaterdag heeft neergezet. "Als het daadwerkelijk de laatste wedstrijd is van de Nederlander bij United: wat een manier om te vertrekken is dit dan. De tactiek die hij toepaste onderdrukte Man City in het laatste deel van het veld, terwijl Manchester United er bij vlagen zelf dreigend uitzag."