Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Europa League-voorronde

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de voorronde Europa League
19 juni om 08:00
Laatste update: 19 juni om 08:02

Ajax neemt het komend seizoen op in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. De loting voor de tweede kwalificatieronde vindt woensdag om 13.00 uur plaats en daar zullen de Amsterdammers ook bij zitten. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies tegen welke clubs Ajax kan loten in de voorronde Europa League.

Tegen deze clubs kan Ajax loten in de voorronde Europa League

Ajax heeft een seizoen achter de rug wat de club het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. De Amsterdammers eindigden op een teleurstellende vijfde plaats, maar dankzij de bekerwinst van Feyenoord hoefden de hoofdstedelingen geen play-offs voor Europees voetbal te spelen. Hierdoor is Ajax rechtstreeks gekwalificeerd voor de voorronde Europa League 2024/25. De Amsterdammers hebben bij de loting woensdagmiddag een geplaatste status. Hierdoor ontloopt de ploeg van coach Francesco Farioli clubs als SC Braga (Portugal), Trabzonspor (Turkije) en Sheriff Tiraspol (Moldavië).

De clubs met een ongeplaatste status zijn de ploegen waar de Amsterdammers tegen kunnen loten. Dit zijn de volgende ploegen, waaronder een paar die uit de eerste voorronde moeten doorstromen.

Kilmarnock (Schotland)

Maccabi Petah-Tikva (Israël)

De winnaar van Pafos FC (Cyprus) - IF Elfsborg (Zweden)

De winaar van Paksi FC (Hongarije) - Corvinul Hunedoara (Roemenië)

Panathinaikos (Griekenland)

Silkeborg IF (Zweden)

De winnaar van Tobol Kustanai (Kazachstan) - MFK Ruzomberok (Slowakije)

Vojvodina Novi Sad (Servië)

De winnaar van Wisla Krakau (Polen) - KF Llapi (Kosovo)

De loting vindt woensdag 19 juni plaats om 13.00 uur en is live te zien op Ziggo Sport. De wedstrijden worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus.