'Atlético heeft eindelijk beet: Spaans international gaat contract tekenen'

Robin Le Normand van Spanje verruilt Real Sociedad voor Atlético Madrid
1 juli om 13:31

Atlético Madrid heeft een akkoord bereikt over de transfer van Robin Le Normand van Real Sociedad. De transfer, ter waarde van dertig miljoen euro, was al langer in de maak en nu zijn ook de clubs het eens geworden over de deal. De Spaanse verdediger had al persoonlijke voorwaarden afgesproken en wilde graag de overstap maken naar Atlético.

De 27-jarige Le Normand speelde sinds 2016 voor Real Sociedad en groeide daar uit tot een vaste waarde in de defensie. Met deze transfer versterkt Atlético zijn verdediging en hoopt de club op nog een extra centrale verdediger voor het nieuwe seizoen. De formele stappen van de transfer worden binnenkort afgerond.

Zijn overstap naar Atlético komt na een seizoen waarin hij indruk maakte, zowel op clubniveau als internationaal. Tijdens het EK 2024 maakte hij echter een ongelukkige eigen goal in de achtste finale tegen Georgië, maar Spanje herstelde zich en won met 4-1. Komende vrijdag komt La Roja in de kwartfinales in actie tegen Duitsland, vermoedelijk met Le Normand in de basis.