'Slot meldt zich ook voor Wieffer, maar is te laat: Brighton en Feyenoord akkoord'

'Slot meldt zich ook voor Wieffer, maar is te laat: Brighton en Feyenoord akkoord'
4 juli om 14:23
Laatste update: 4 juli om 14:56

Feyenoord en Brighton & Hove Albion hebben een akkoord bereikt over de transfer van Mats Wieffer. Dat meldt De Telegraaf. De krant voegt eraan toe dat Arne Slot met Liverpool ook een poging waagde om de middenvelder binnen te halen, maar naast het net grijpt.

Met de transfer van Wieffer zou een som van 30 miljoen euro zijn gemoeid, plus 'forse bonussen'. Wanneer Wieffer het goed gaat doen bij Brighton, zullen die makkelijk te halen zijn. De Oranje-international is zelf ook druk in gesprek met Brighton, maar heeft nog geen akkoord op papier.

De overstap van Wieffer kwam de afgelopen dagen in een stroomversnelling. Brighton was al een tijdje geïnteresseerd in de voormalig speler van Excelsior, maar pakte snel door. Onder Slot groeide hij uit tot een belangrijke kracht bij het Feyenoord dat landskampioen werd en de KNVB Beker won. Zo werd Wieffer ook snel opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar gooide een blessure roet in het eten voor zijn EK-deelname.

Afgelopen winter stond de geboren Tukker nog in de belangstelling van Atlético Madrid, maar toen wilden de Rotterdammers hem nog niet laten gaan. Dat is nu dus wel het geval. Feyenoord maakt enorm veel winst op Wieffer, omdat hij in 2022 voor minder dan een miljoen naar De Kuip werd gehaald. Met de dertig miljoen die hij nu gaat opleveren, lijkt Wieffer het transferrecord van Feyenoord te gaan breken. Bovendien heeft Excelsior naar verluidt een doorverkooppercentage van minimaal tien procent bedongen.

Wieffer speelde in totaal 79 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij negen keer scoorde en elf assists gaf.