Farioli zeer dominant aanwezig bij Ajax-start: dit zegt de Italiaan er zelf over

Dit zegt Farioli over zijn fanatieke houding
15 juli om 22:05
Laatste update: 15 juli om 22:10

Francesco Farioli is begonnen aan zijn trainersklus bij Ajax en dat is te merken. De Italiaanse oefenmeester zit vol met passie en is duidelijk aanwezig op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Farioli is zich er zelf van bewust dat hij een hele fanatieke houding heeft. Dit zegt de hoofdtrainer van Ajax erover!

Het viel direct op in zijn eerste weken bij Ajax: Farioli leeft met luid geschreeuw en veel passie mee met zijn spelers. De Italiaan zit er kort op in Amsterdam, waar men steeds meer vertrouwen in hem begint te krijgen. "Ik ken geen andere manier", lacht Farioli tegenover de NOS. "Ik zie het zo: als je iets van spelers vraagt, dan moet je de eerste zijn die die inzet en passie laat zien. Voor mij is dat heel makkelijk, zo ben ik gewoon."

"Zo kijk ik naar voetbal, zo benader ik graag mijn trainingen, wedstrijden", vervolgt de Italiaanse trainer. "Door mijn stem te gebruiken, maar ook met een positieve lichaamshouding." Een grijns. "En soms met een beetje stemverheffing. Maar altijd vanuit de wens om mijn spelers te helpen en aan te moedigen."