Dit zegt Sarina Wiegman over de mogelijke opvolging van Southgate bij Engeland

Dit zegt Sarina Wiegman over de mogelijke opvolging van Southgate bij Engeland
18 juli om 07:09

Sarina Wiegman heeft zich uitgelaten over het vertrek van Gareth Southgate als bondscoach van Engeland. De Nederlandse coach, die momenteel de Engelse dames onder haar hoede heeft, wordt door velen genoemd als potentiële opvolger.

"Om eerlijk te zijn vind ik het echt ongepast om dat gesprek te voeren", laat de 54-jarige Wiegman weten aan De Telegraaf. Men hoeft dus niet meteen te verwachten dat er binnenkort een vrouw voor de groep wereldsterren van onder meer Real Madrid, Bayern München en Manchester City staat. "Ik ben aan het werk bij The Lionesses, ik ben hier heel gelukkig. Ik ben teleurgesteld dat Southgate gaat vertrekken."

De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen won met Nederland het EK in 2017 en met Engeland in 2022 en krijgt daarom veel lof. Ze vertelt dat ze Southgate niet alleen als mens mag, maar ook als coach. "We zagen elkaar niet vaak, maar als we elkaar zagen was het heel leuk. Ik vind het echt inspirerend wat hij heeft gedaan, voor zo’n lange tijd met het Engelse tam. Dat is iets om echt heel trots op te zijn."

Southgate was in totaal acht jaar lang bondscoach van het Engelse elftal. Onder zijn leiding werd tweemaal op rij de EK-finale bereikt, in 2021 en 2024. Afgelopen zondag werd die met 2-1 verloren van Spanje, waarna Southgate het voor gezien hield.