'Om deze reden kan Alphonso Davies pas in 2025 naar Real Madrid verkassen'

'Om deze reden kan Alphonso Davies pas in 2025 naar Real Madrid verkassen'

26 juli om 12:02

Alphonso Davies zal nog een jaar moeten wachten voordat hij zijn droom kan waarmaken om voor Real Madrid te spelen. Dat meldt Diario AS. De Canadees zal zijn contract bij Bayern München uitzitten tot 30 juni 2025, omdat de Duitse club een te hoge transfersom vraagt.

Alphonso Davies en zijn transfer naar Real Madrid

Bayern München vraagt meer dan 50 miljoen euro voor Davies, ondanks dat zijn contract nog maar één jaar loopt. Ter vergelijking: in 2014 kocht Real Madrid Toni Kroos voor slechts 25 miljoen euro in een vergelijkbare situatie. Ondanks pogingen tot onderhandelen, is er een kloof tussen de wensen van Davies en de eisen van Bayern. Bayern bood hem een gigantisch contract aan met een jaarsalaris van 14 miljoen euro, maar Davies bleef vasthouden aan zijn wens om naar Real Madrid te gaan, wat leidde tot frustratie bij de Duitse club.

De relatie tussen Davies en Bayern was al gespannen en bereikte een dieptepunt toen Bayern in maart een ultimatum stelde. Davies' agent, Nedal Huoseh, beklaagde zich over de situatie. Hoewel Bayern uiteindelijk toch een aanbod deed van 14 miljoen euro per jaar, werd dit later ingetrokken. Uli Hoeness, de voormalige voorzitter van Bayern, verklaarde duidelijk dat als Davies zijn contract niet verlengt, hij tot het einde zal blijven en geen extra geld zal ontvangen.

Wanneer kan Alphonso Davies naar Real Madrid vertrekken?

Real Madrid heeft met Davies afgesproken om te wachten tot hij transfervrij is in 2025. Dat bespaart de club een flinke som geld, die ze kunnen gebruiken voor de contractverlenging van Ferland Mendy. Mendy en Fran García zullen dit seizoen de linkerflank bezetten, terwijl Davies in 2025 verwacht wordt toe te treden tot de club.