Silvano Vos vecht voor kans bij Jong Ajax

ESPN-nieuws tegengesproken: 'Ajax-middenvelder vecht voor kans'

7 augustus om 13:15

In tegenstelling tot de informatie van ESPN zou Silvano Vos wel meetrainen bij Jong Ajax. De middenvelder zou daar strijden voor zijn plek. Andere weggestuurde spelers zouden inderdaad afwezig zijn op de traning.

Het viertal Vos, Borna Sosa, Owen Wijndal en Benjamin Tahorivić zijn teruggezet naar Jong Ajax. Francesco Farioli had de spelers niet meer nodig en wilde zijn selectie kleiner maken voor betere trainingen. ESPN-verslaggever Cristian Willaert informatie naar buiten dat alle vier de eerder genoemde spelers weigerde mee te trainen, maar volgens Ajax Showtime klopt dat niet. 'Vos traint in tegenstelling tot andere teruggezette spelers volop mee met Jong Ajax', kopt de website.

'Ook hij had ervoor kunnen kiezen om niet met Jong Ajax mee te trainen, maar besloot niet de weg van Wijndal, Sosa en Tahirović te volgen', schrijft Ajax Showtime. De middenvelder denkt zelfs nog zichzelf terug te vechten in de selectie van Farioli. 'Ongeacht de omstandigheden en de beslissingen die zijn genomen heeft Vos wel de motivatie om mee te blijven trainen en spelen met Jong Ajax, zodat hij zich terug kan vechten bij Ajax 1.'

Ajax wil nog altijd dat de wegen tussen zichzelf en Vos scheiden. De middenvelder wordt gezien als een moeilijk coachbaar talent en er moet geld binnenkomen. Vos heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2028 en is volgens Transfermarkt.com rond de 2.5 miljoen euro waard. In die transferwaarde gaat Ajax niet mee, want naar verluidt willen zij rond de tien miljoen euro ontvangen.