Welke straf heeft Victor Boniface gekregen na de Duitse Super Cup?

Deze straf heeft Boniface gekregen na het opsteken van zijn middelvinger

21 augustus om 19:20

Victor Boniface zal de komende tijd op de blaren moeten zitten. De spits van Bayer Leverkusen stak zijn middelvinger op na de winnende strafschop in de Duitse Super Cup. Welke straf heeft Boniface gekregen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Bayer Leverkusen heeft de eerste prijs van het seizoen alweer binnen. Tijdens de Duitse Super Cup werd VfB Stuttgart verslagen na strafschoppen. Tijdens de reguliere speeltijd was er wederom een wonder nodig. Net als in het vorige seizoen wisten de manschappen van Xabi Alonso vlak voor tijd gelijk te maken. Patrik Schick scoorde in minuut 88 de tweede treffer van Die Werkself. Een strafschoppenserie volgde waarin Stuttgart twee keer miste en Leverkusen slechts één keer. Vlak daarna besloot Boniface een gebaar te maken. De spits stak zijn middelvinger op naar verschillende Stuttgart spelers.

Welke straf heeft Boniface gekregen?

Het gebaar dat de spits maakte werd vastgelegd op camera en veelvuldig verspreid over social media. Daarop besloot de Duitse voetbalbond ook onderzoek te doen naar de zaak. De DFB kwam tot de conclusie dat het een 'onsportief gebaar' was en besloot de spits voor één bekerwedstrijd te schorsen. Tevens zal Boniface ook in zijn portemonnee geraakt worden. Een geldboete van 25 duizend euro wacht de Nigeriaan. Tijdens de opening van het Bundesliga-seizoen zal Boniface dus wel kunnen spelen tegen Borussia Mönchengladbach, maar vijf dagen later is hij geschorst voor het duel met de amateurs van FC Carl Zeiss Jena in de DFB Pokal.