'Zo zit de aanstaande transfer van Bijlow naar Southampton in elkaar'

Zo zit de transfer van Bijlow naar Southampton in elkaar
26 augustus om 23:45
Laatste update: 26 augustus om 23:45

Justin Bijlow verlaat Feyenoord na bijna twintig jaar voor een avontuur bij Southampton. De Telegraaf meldde in een eerder stadium dat er acht mljoen euro met de deal gemoeid was, maar dit blijkt iets anders te liggen. VoetbalNieuws.nl neemt de transfer met je door. 

Bijlow, die sinds zijn jeugd bij Feyenoord speelt, zit zondag voor het laatst op de bank tijdens het duel tegen Sparta Rotterdam. Daarna trekt hij de deur definitief achter zich dicht bij de club waar hij twee keer landskampioen werd en drie keer de KNVB Beker won. Ondanks zijn status als vaste keeper bij Feyenoord, verloor hij na de komst van trainer Brian Priske zijn basisplaats aan Timon Wellenreuther.

Hoe zit de transfer van Bijlow naar Southampton in elkaar?

De doelman wordt in eerste instantie gehuurd door de Engelse club, met een clausule die de overgang definitief maakt zodra Bijlow twintig wedstrijden keept voor The Saints, meldt Voetbal International. De transfersom van acht miljoen euro, waar De Telegraaf eerder over berichtte, wordt dus pas betaald nadat Bijlow aan de speelminuten-eis heeft voldaan. De kans dat de doelman voldoende wedstrijden speelt, is groot. Southampton zit namelijk met een keepersprobleem: Gavin Bazunu is langdurig geblesseerd en zijn vervanger, Alex McCarthy, blunderde tijdens de eerste speelronde tegen Newcastle United.