Romano bevestigt: Koopmeiners heeft droomtransfer binnen Serie A te pakken

Romano bevestigt: Koopmeiners heeft droomtransfer binnen Serie A te pakken

27 augustus om 10:56

Teun Koopmeiners heeft zijn transfer naar Juventus eindelijk te pakken. De Oude Dame betaalt 52 miljoen euro plus zeven miljoen aan bonussen aan Atalanta voor de Nederlandse middenvelder. Dat meldt Fabrizio Romano zojuist.

De overstap van Koopmeiners naar Juventus zat er al gelange tijd aan te komen. De speler lag een poos overhoop met zijn club, omdat hij een transfer wilde afdwingen. Mede daarom speelde hij in het huidige seizoen al geen officiële wedstrijden meer. Nu is er echter groen licht. Koopmeiners kampte bovendien met een blessure, waardoor hij niet met het Nederlands elftal actief was op het afgelopen EK.

Romano meldt dat de Oranje-international een vijfjarig contract gaat tekenen bij Juventus. De medische keuring wordt zeer binnenkort doorlopen, waardoor hij zijn droomtransfer te pakken heeft. Koopmeiners' contract bij Atalanta liep nog door tot medio 2027.

De 26-jarige spelmaker speelde sinds 2021 voor Atalanta, dat hem destijds voor veertien miljoen euro overnam van AZ. Sindsdien kwam hij maar liefst 129 keer in actie voor de club. In al die optredens was hij goed voor 29 goals en vijftien assists.