Transfer Gaaei naar Hoffenheim van de baan: club kiest voor Franse back

Transfer Gaaei naar Hoffenheim van de baan
27 augustus om 13:58

Ajax moet voorlopig Anton Gaaei behouden. De 21-jarige Deense rechtsback, die in verband werd gebracht met een transfer naar TSG Hoffenheim, ziet zijn mogelijke vertrek naar de Bundesliga in rook opgaan. Hoffenheim heeft namelijk gekozen voor de Franse verdediger Valentin Gendrey.

Gendrey, 24 jaar en jeugdinternational voor Frankrijk, maakt de overstap van Lecce naar Hoffenheim. Hij heeft zich bewezen in de Serie A en versterkt nu de verdediging van de Duitse club. Dit betekent dat de interesse in Gaaei, die eerder werd gezien als een serieuze optie voor Hoffenheim, is afgenomen. Volgens Sky Sports-verslaggever Florian Plettenberg stond Gaaei hoog op de lijst, maar was hij niet de eerste keuze. Uiteindelijk heeft Hoffenheim voor Gendrey gekozen.

Voor Gaaei, die bij Ajax een wisselvallig seizoen kent, blijft een transfer voorlopig uit. De rechtsback werd afgelopen seizoen meerdere keren vroegtijdig gewisseld vanwege tegenvallende prestaties. Hoewel hij in de wedstrijd tegen Panathinaikos nog uitblonk, kreeg hij tegen NAC Breda weer kritiek van de supporters. Met het vastleggen van Gendrey lijkt zijn toekomst voorlopig in Amsterdam te liggen.