Ajax bevestigt komst Weghorst: langverwachte transfer afgerond

Ajax bevestigt komst Weghorst: langverwachte transfer afgerond

29 augustus om 16:00

De transfer van Wout Weghorst naar Ajax is officieel afgerond. De 32-jarige spits heeft de medische keuring met succes doorstaan en tekent een contract tot de zomer van 2026. Hiermee is de gewenste versterking in de aanval van Ajax eindelijk een feit.

Ajax en Burnley bereikten eerder deze week al een akkoord over de transfer van de Oranje-international. Het overeengekomen bedrag ligt beduidend lager dan de vijf miljoen euro die Ajax ontvangt voor Silvano Vos, die naar AC Milan vertrekt. De medische keuring was de laatste formaliteit, en met Weghorsts bekende fitheid is deze zonder problemen verlopen.

Voor Weghorst, die eerder onder andere voor AZ, VfL Wolfsburg en Manchester United speelde, is dit een langgekoesterde droom die uitkomt. In totaal heeft hij 184 doelpunten en 60 assists op zijn naam staan in 489 profwedstrijden. Hij ziet Ajax als de ideale club voor de volgende fase van zijn carrière. "Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen", liet hij recent weten.

Komst Weghorst kan voor mutaties in Ajax-selectie zorgen
De komst van Weghorst heeft ook gevolgen voor andere spelers in de selectie. Chuba Akpom krijgt te horen dat een vertrek de beste optie is, hoewel hij bij een gebrek aan een nieuwe club voorlopig in de selectie blijft. Brian Brobbey heeft aangegeven alleen te vertrekken bij een aanbod dat hem echt aanspreekt.

Met Weghorst hoopt Ajax de spitspositie weer stevig in handen te hebben voor het komende seizoen. De aanvaller wordt snel verwacht bij de selectie en zal zich klaarmaken om zijn debuut te maken voor de Amsterdammers.