Dit is de rol van De Zerbi bij de transfer van De Lange naar Marseille

De Lange onder de indruk van De Zerbi: "Daarin zie je dat hij een toptrainer is"

3 september om 18:20

Jeffrey de Lange maakte deze zomer een droomtransfer van Go Ahead Eagles naar Olympique Marseille. De doelman is al aardig gewend in de Franse stad en is met name onder de indruk van zijn trainer Roberto De Zerbi. Aan ESPN vertelt de goalie meer over zijn oefenmeester. 

De Zerbi had een cruciale rol bij het aantrekken van De Lange. "Het is eigenlijk heel snel gegaan. Het belletje kwam dat De Zerbi mij hoe dan ook moest hebben. Die dag is het eigenlijk rond gekomen, de volgende dag zat ik in het vliegtuig", laat De Lange weten bij ESPN. "Hij zei letterlijk: 'Jij bent het type keeper dat ik zoek en nodig heb.' Hij zei wel daarbij dat ze twee eerste keepers gaan halen. Maar ik was precies het type keeper dat ze moesten hebben."

De Lange is in zijn eerste weken onder de indruk van zijn nieuwe trainer en zijn manier van werken. "Het eerste dat bij mij naar boven komt is zijn passie voor voetbal. Zijn gedachte over voetbal. Ik zit te genieten van die meetings. Dat is zo mooi. Voor elke situatie heeft hij een oplossing. Van de week speelden we een wedstrijd tegen Toulouse. Toen hadden we een meeting in de ochtend, waar hij zei: 'Ik werd wakker om drie uur vannacht en we moeten het toch zo doen.' Dat is toch prachtig zo’n passie voor voetbal? Dat past precies in mijn straatje en je merkt wel dat dit echt een toptrainer is."