Koeman voor de zesde keer tegen Duitsland: zo verliepen de vorige vijf duels

Koeman voor de zesde keer tegen Duitsland: zo verliepen de vorige vijf duels

10 september om 20:50

Onder Ronald Koeman speelde Nederland al vijf keer tegen Duitsland. In die wedstrijden hielden beide teams elkaar in evenwicht: twee keer winst, twee keer verlies en één keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vanavond staat de zesde ontmoeting op het programma. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe de vorige vijf duels verliepen. 

In de Nations League won Oranje in 2018 met 3-0 van Duitsland. Virgil van Dijk opende de score na een half uur spelen. In de slotfase breidden Memphis Depay en Georginio Wijnaldum de voorsprong verder uit. Een maand later eindigde het duel in Gelsenkirchen in 2-2. Na een 2-0 achterstand bracht Quincy Promes de spanning terug. Een briefje van assistent Dwight Lodeweges gaf aan dat Van Dijk in de spits moest spelen, wat resulteerde in de gelijkmaker en een plek in de halve finale.

In de EK-kwalificatie in 2019 verloor Oranje thuis met 3-2. Een late goal van Nico Schulz en een uitblinkende Manuel Neuer bezorgden Duitsland de overwinning. Nederland herstelde zich later in de kwalificatiereeks met een 4-2 overwinning. Frenkie de Jong maakte zijn eerste interlandgoal, en Wijnaldum en Donyell Malen beslisten de wedstrijd.

Op 26 maart 2024 speelden beide landen voor de laatste keer tegen tegen elkaar. In een vriendschappelijk duel in Frankfurt scoorde Joey Veerman snel, maar Maximilian Mittelstädt en Niclas Füllkrug bezorgden Duitsland de 2-1 winst.